Desátá bedýnka 20. října 2011

15.01.2012 17:11

        Uplynulo nám dalších 14 dní a my Vám připravujeme jubilejní 10. bedýnku.

        A co jme pro Vás připravili? 

        Ze zeleniny :  cibule, mrkev, brambory, celer, pastinák, česnek, červená řepa a červené zelí.

        Z ovoce: jablka a pozdní hrušky.

        Letos jsme neměli letní hrušky. Proto se teprve, až teď objevuji v bedýnkách pozdní hrušky.

        Tip: pokud se Vám zdá, že máte ještě tvrdé hrušky, dejte je na teplé místo a nechte je tam několik dní.

Již několikrát jste se mě ptali, kde se používá pastiňák? Pastinák je kořenová zelenina. Je to náhražka petržele. Chuťově je sladčí. Používá se do polévek, omáček, ale dá se z něho připravit i chutné hlavní jídlo. Pastinák má tu výhodu, oproti petrželi, že se lépe skladuje a je snadnější k pěstování. Skladovat pastinák a vlastně veškerou kořenovou zeleninu, se dá v bedýnce s pískem v teplotách kolem 5 stupňů.